Honda Civic Performance - JDM Discussion Engine tech, forced induction, springs, shocks, brakes, tires, etc.

Code 41

Old 29-Jul-2007, 07:25 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
1sykcoupe's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: tdot
Posts: 1,341
Code 41

this morning im driving home and my speedo is dead. everything else works. and speed starts goin crazy ... acting like an afr guage basically.
I got a CEL and its code 41.
i have p28chipped b16a2 obd 2 to obd 1.
on ht it said primary oxygen sensor heater
*ALSO my volt meter goes from 13-14volts ..keeps going back and forth and the CEL light also goes dim than brighter again, if its an emissions problem why is the power acting weird.
1sykcoupe is offline  
Old 30-Jul-2007, 12:19 AM
  #2  
-- site donator --
iTrader: (2)
 
bbarbulo's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: not Toronto
Posts: 27,687
could be an electrical problem as well causing the code, check your grounds really well before you go doing anything else
bbarbulo is offline  
Old 31-Jul-2007, 12:29 AM
  #3  
Registered User
Thread Starter
 
1sykcoupe's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: tdot
Posts: 1,341
need help. just spent 5bills on alternator and still same problem
1sykcoupe is offline  
Old 31-Jul-2007, 12:37 AM
  #4  
Senior Member
 
Cynikal.Mindset's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 23,880
why in the hell did an alt cost 500bucks?????
Cynikal.Mindset is offline  
Old 31-Jul-2007, 12:50 AM
  #5  
Registered User
Thread Starter
 
1sykcoupe's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: tdot
Posts: 1,341
honda.
1sykcoupe is offline  
Old 31-Jul-2007, 12:51 AM
  #6  
Registered User
Thread Starter
 
1sykcoupe's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: tdot
Posts: 1,341
dont ask why. the part was honda n i had it at my mech.
1sykcoupe is offline  
Old 31-Jul-2007, 08:23 AM
  #7  
Senior Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 3,745
jesus you got ripped......welll like bruno said check all grounds and check all harness plugs by jiggling them to see if that does anything
kwikb16a2 is offline  
Old 31-Jul-2007, 11:18 AM
  #8  
Registered User
Thread Starter
 
1sykcoupe's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: tdot
Posts: 1,341
not really. I paid wat a alternator costs from dealer plus 100$ to install. and by the way it wasnt the alternator so he didnt charge me. I found the problem. thanks bruno
1sykcoupe is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
si_ponz
Honda Civic Performance - JDM Discussion
12
22-Nov-2007 09:52 AM
00redline
Transmission
2
08-Nov-2007 02:11 PM
dirtywat
Engine
10
14-Oct-2007 04:38 PM
sol_searchin
Custom Honda Civic Exterior - Lighting
2
12-Oct-2007 05:54 PM
7thgen
CFz Announcements + Club Support
1
30-Sep-2007 08:08 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Code 41


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.