Honda Civic Performance - JDM Discussion Engine tech, forced induction, springs, shocks, brakes, tires, etc.

Problem

Old 14-May-2005, 11:50 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2004
Location: Mississauga
Posts: 1,731
Problem

okay so im in 5th gear going about 110 and all of a sudden i hit the gas and nothing...car starts to slow down...so at this time i click the hazards and pull over...a cpl seconds later the car is back to normal

going again this time it happens when im going 95 or so .... downshift to 4th..same deal...car is slowing down...got to about 60 b4 i could move again...throughout this whole time i was giving gas but nothing....

what could it be?

injectors? Fuel filter??



scary **** when ur driving on the highway in the rain and the car starts to slow down on u...and u cant do nothing
imported_1999blksi is offline  
Old 14-May-2005, 11:54 PM
  #2  
Registered User
 
imported_94EG6HB's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: 43 41' N 79 38' W
Posts: 9,277
clutch???
imported_94EG6HB is offline  
Old 15-May-2005, 12:20 AM
  #3  
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: toronto
Posts: 88
what model year is ur car and mileage?
possible its a fuel starvation. check ur fuel pressure at high speed, connect ur gauge and drive and observe ur pressure at that speed if it does do the same problem, it might be a fuel pump or clogged fuel filter. good luck
car tech is offline  
Old 15-May-2005, 05:08 PM
  #4  
Registered User
 
imported_zc_hatch's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Kingston
Posts: 1,090
could it be something with the rain or is it all the time?
sounds almost like a ground problem or electrical system if the engine is dying....

-Matt
imported_zc_hatch is offline  
Old 15-May-2005, 10:28 PM
  #5  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2004
Location: Mississauga
Posts: 1,731
Originally posted by car tech
what model year is ur car and mileage?
possible its a fuel starvation. check ur fuel pressure at high speed, connect ur gauge and drive and observe ur pressure at that speed if it does do the same problem, it might be a fuel pump or clogged fuel filter. good luck
I think it is a fuel filter problem...gonna have that replaced next weekend....


its a 1999 civic Si
imported_1999blksi is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
bengali548
CFz Discussion
19
23-Jul-2009 08:40 PM
ReDRuM86
Engine
6
31-May-2008 08:32 PM
echien
Brakes - Wheels - Tires
6
15-Nov-2007 03:48 PM
cold_fire
Engine
3
25-Oct-2007 06:19 PM
cibs
Media - Non-Car Related
4
22-Oct-2007 01:46 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Problem


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.