Honda Civic Performance - JDM Discussion Engine tech, forced induction, springs, shocks, brakes, tires, etc.

CEL light? wtf?

Old 24-Oct-2005, 01:28 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
imported_SaYjAiBaO's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Mississauga, Ontario
Posts: 1,961
CEL light? wtf?

after driving all day in the rain on saturday. i went to importfest and on the way there i hit some big *** puddles but i don't have a cai or anything. everything was working fine until after the show. i get out of the parking lot and get on the gardiner and noticed that my speedo wasn't working. i was like wtf how the hell did i fry the chip behind the speedo again? because that's what happened last time. now it seems to be fine but its just that the speedo seems a little bit slow in dropping back down.

i drove the car yesterday and the speedo works when i turn the car on and drive it for like 5 minutes then it goes crazy and drops to 0. i drove to school today and the speedo is fine but its only like 2 mins away. i know that when your speedo is reading 0 and your car is moving it'll trigger the CEL but what really puzzled me is that the CEL came on while the speedo was still working. i was going like 50 and the CEL came on. wtf? any ideas on what the CEL is?


i'm going to take apart my cluster tonite if i have time to see if i fried the chip again but i don't see how i could have since the last time i fried it was because my altenator was spiking and overloaded everything in my car and blew out all my bulbs and stuff. this time my car was working perfectly fine until after importfest. i remember hitting two big puddles getting off the gardiner but that is it. i popped the hood after and everything was dry inside so i don't know what the problem is.
imported_SaYjAiBaO is offline  
Old 24-Oct-2005, 02:33 PM
  #2  
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 67
You can find out what the CEL code(s) are. Search this forum for instructions on how to do it, then you'll find out exactly why the CEL light is on. That's the first thing to do, instead of taking apart the cluster (that may be a waste of time if the problem is not there).
imported_OneBadEk is offline  
Old 24-Oct-2005, 04:05 PM
  #3  
Senior Member
 
imported_Cablerat's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Pickering
Posts: 3,984
Since your saying it had to do with the raining drive, I'd say there may be a problem with your vehicle speed sensor. It sits on the transmission and is exposed to all the elements from underneath.. Generally it's supposed to be sealed, including the clip, but god knows.
imported_Cablerat is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
v-tech
Engine
4
02-Aug-2010 02:33 AM
imported_pixfw
Honda Civic Performance - JDM Discussion
4
20-Sep-2006 10:55 AM
imported_OneBadEk
Honda Civic Performance - JDM Discussion
17
28-Apr-2005 12:22 PM
imported_05CivicSi
Honda Civic Performance - JDM Discussion
5
19-Aug-2004 11:42 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: CEL light? wtf?


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.