Honda Civic Performance - JDM Discussion Engine tech, forced induction, springs, shocks, brakes, tires, etc.

Car turning over but not starting

Old 24-Sep-2007, 12:55 PM
  #1  
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (-1)
 
pinkcivicchick's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Maple/North Bay
Posts: 2,255
Car turning over but not starting

Ok.. I checked my oil and it's fine, and I checked my coolant fluid and it's fine.. The car is turning over but it won't start. It's not my battery because I just got some new ones..

Any suggestions on what it can be?
pinkcivicchick is offline  
Old 24-Sep-2007, 12:59 PM
  #2  
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 531
Re: Car turning over but not starting

check to make sure spark plug wires are all connected tightly. i had same problem and it was due to bad/loose spark plug wires.

Originally posted by pinkcivicchick
Ok.. I checked my oil and it's fine, and I checked my coolant fluid and it's fine.. The car is turning over but it won't start. It's not my battery because I just got some new ones..

Any suggestions on what it can be?
imported_DT80 is offline  
Old 24-Sep-2007, 01:27 PM
  #3  
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: toronto
Posts: 392
maybe not getting any fuel pressure or distrubutor
imported_slowandfurious is offline  
Old 24-Sep-2007, 05:34 PM
  #4  
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 954
if your checking oil and coolant level on a no-start, you are not going to figure it out. Time to tow it to a shop. (not to be an *** but its true)

but if you must, check for fuel and spark, then tell us which one you dont have
imported_chris_v2 is offline  
Old 24-Sep-2007, 06:24 PM
  #5  
Registered User
 
imported_SaYjAiBaO's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Mississauga, Ontario
Posts: 1,961
lol i had a similar problem like this and i checked EVERYTHING. injectors, timing, compression, spark plugs, etc. and it turned out to be a piece of the intake got sucked into the TB and it choked the motor.
imported_SaYjAiBaO is offline  
Old 24-Sep-2007, 06:54 PM
  #6  
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 954
stock intake?
imported_chris_v2 is offline  
Old 24-Sep-2007, 10:25 PM
  #7  
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: Whitby, Ontario
Posts: 524
Yep. Gimmie a pm if you need it fixed.
1sloweg is offline  
Old 24-Sep-2007, 10:50 PM
  #8  
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Location: At the racetrack. Wheeeee.
Posts: 94
Out of gas?
imported_dirtywat is offline  
Old 24-Sep-2007, 11:14 PM
  #9  
Registered User
 
imported_Nicotine's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Niagara Falls
Posts: 899
turn the ignition on without firing the car up...

do you hear the fuel pump prime???
imported_Nicotine is offline  
Old 25-Sep-2007, 01:02 AM
  #10  
Registered User
 
imported_SaYjAiBaO's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Mississauga, Ontario
Posts: 1,961
Originally posted by chris_v2
stock intake?

ractive . the shiny circle piece on the filter was a perfect fit in the TB.
imported_SaYjAiBaO is offline  
Old 25-Sep-2007, 02:15 PM
  #11  
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (-1)
 
pinkcivicchick's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Maple/North Bay
Posts: 2,255
my friend is going to take a look at the fuel pump today
pinkcivicchick is offline  
Old 25-Sep-2007, 08:08 PM
  #12  
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (-1)
 
pinkcivicchick's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Maple/North Bay
Posts: 2,255
It's fixed It was a vacuum hose that wasn't attached
pinkcivicchick is offline  
Old 25-Sep-2007, 08:11 PM
  #13  
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Location: southern Ont
Posts: 41
since when does a vacuum leak cause a car not to start .................
imported_BoostedEh2 is offline  
Old 25-Sep-2007, 08:49 PM
  #14  
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (-1)
 
pinkcivicchick's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Maple/North Bay
Posts: 2,255
fuel vacuum tube or something.. i forgot what he said.. the hose wasn't attached
pinkcivicchick is offline  
Old 25-Sep-2007, 09:14 PM
  #15  
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Location: southern Ont
Posts: 41
oh ic
imported_BoostedEh2 is offline  
Old 26-Sep-2007, 07:11 AM
  #16  
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (-1)
 
pinkcivicchick's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Maple/North Bay
Posts: 2,255
glad it wasn't anything major! I knew I could count on my baby
pinkcivicchick is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
iTaLiAn_vIrUs
Engine
14
22-Oct-2012 10:54 PM
imported_echien
Honda Civic Performance - JDM Discussion
4
09-Jul-2007 12:26 PM
Trizza
Honda Civic Performance - JDM Discussion
10
04-Dec-2006 05:43 PM
civic-racer20
Honda Civic Performance - JDM Discussion
4
29-Jun-2006 12:36 AM
imported_mikepasini
CFz Discussion
15
24-Jul-2005 06:00 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Car turning over but not starting


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.