Maintenance oil changes, what fluids, tires etc...ask your general manitenance questions in here or look up the answer before you post.

my speedometer no worky

Old 13-Jul-2005, 05:20 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
imported_kIeRaN's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 7,745
Unhappy my speedometer no worky

ever since i out a new interior and new motor in my car, i have had no speedometer. I figured it was just the VSS so i switched that with 4 others and it still doesnt work. The wiring for the dash and the clustter came out of my parts car and was working beforehand.
the only think the speedo has done is jumped around one day when i was reving the car upo in neutral in my driveway... weird. anyways, help me out and u will win a cookie
imported_kIeRaN is offline  
Old 13-Jul-2005, 06:09 PM
  #2  
Registered User
 
imported_SaYjAiBaO's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Mississauga, Ontario
Posts: 1,961
maybe the chip behind the speedo fried? my speedo wasn't acting the same way until i replaced the chip behind it then it was back to normal. i don't think this would be your problem but it's worth a try.
imported_SaYjAiBaO is offline  
Old 14-Jul-2005, 03:22 AM
  #3  
-- site donator --
iTrader: (2)
 
bbarbulo's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: not Toronto
Posts: 27,687
bbarbulo is offline  
Old 14-Jul-2005, 08:00 AM
  #4  
Registered User
Thread Starter
 
imported_kIeRaN's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 7,745
YES!!!! If u were any awesomer bruno, ud be going backwards
imported_kIeRaN is offline  
Old 14-Jul-2005, 08:29 AM
  #5  
Registered User
 
imported_gatherer's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: on a race track
Posts: 17,846
ok I have this same problem .. Kieran if you want to come done to Scarborough tonight we can trouble shoot both cars
imported_gatherer is offline  
Old 14-Jul-2005, 11:24 PM
  #6  
Registered User
Thread Starter
 
imported_kIeRaN's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 7,745
i cant because im having another problem with my car, it is bogging out like crazy and i cant get it past 80 km/h otherwise i would...
imported_kIeRaN is offline  
Old 17-Jul-2005, 11:49 AM
  #7  
Senior Member
 
imported_Cablerat's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Pickering
Posts: 3,984
can't get a simple d16 swap right.. soo sad.........
imported_Cablerat is offline  
Old 14-Oct-2005, 11:16 AM
  #8  
Registered User
 
HamiltonsIsuzu's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Hamilton, Ontario
Posts: 1,831
lol^


Couldn your speedo cable come unattached from cluster or speed senosr in the tranny?
HamiltonsIsuzu is offline  
Old 14-Oct-2005, 11:56 AM
  #9  
Senior Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 12,908
could be the bright green paint colour on the exterior blinding you slightly so while the speedo is actually moving you can't tell? cause your so blinded... and that one day it sorta moved was probably at night where the brightness may not have been at full power?

ya... my cars busted now too
punkindrublic is offline  
Old 14-Oct-2005, 12:00 PM
  #10  
-- site donator --
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2004
Location: the hammer
Posts: 7,038
lol....my g/f's car had the same problem. I changed the VSS for a known good one but it turned out to be the cluster.
zeeman is offline  
Old 15-Oct-2005, 04:56 PM
  #11  
Registered User
Thread Starter
 
imported_kIeRaN's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 7,745
haha, u weirdos, anyways, it ended up being a bad connection with the connector on the VSS, i guess it got dirty so i sprayed some battery contact cleaner on it and problem solved.
imported_kIeRaN is offline  
Old 11-Jan-2006, 10:34 PM
  #12  
Registered User
 
Join Date: May 2004
Location: richmond hill
Posts: 456
where is the VSS conector located in the engine bay on a 96 civic EK model?
90celica is offline  
Old 16-Jan-2006, 11:18 PM
  #13  
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Location: Mississauga
Posts: 15
im haveing the same problem with my speedo. it goes crazy.. sumtimes it goes to 120 or 160 or 80 it goes crazy but then for sum reason it works for a couple of mins after that its dead again.
wheres this VSS thing located ? would anyone b able to get me sum pics of this thing please...
if u got pics please email them to [email protected]
a.B.-No_MeRCy is offline  
Old 02-Feb-2006, 07:32 PM
  #14  
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 197
check the speed sensor its located on the top tranny
1DX2NV is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
ReDRuM86
Engine
6
31-May-2008 08:32 PM
chubbs
Acura - Honda
4
18-Apr-2008 06:03 PM
gamer123
Interior - Audio - Security
9
01-Jan-2008 02:51 PM
imported_angryasian
Custom Honda Civic Exterior - Lighting
1
23-Feb-2006 10:19 PM
stock94block
Interior - Audio - Security
6
25-Aug-2005 05:48 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: my speedometer no worky


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.