Honda Civic Performance - JDM Discussion Engine tech, forced induction, springs, shocks, brakes, tires, etc.

secondary o2 sensor help needed

Old 15-Jan-2011, 11:05 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2010
Location: Thunder Bay
Posts: 14
Post secondary o2 sensor help needed

93 cx obd1
gsr motor/harness/ecu obd2

obd1 to obd2 jumper harness

Need to connect the secondary o2 sensor from the tegra to my ecu.

Found this:

2nd 02 Sensor ECU Connector
White Wire TO D14 Sensor Heater 02 Signal (SH02S)
Green Wire TO D11 Sensor Ground 2 (SG2)
Black Wire TO A5 Secondary Heater 02 Control (S02HTC)
Black Wire TO A11 Power Source 1 (1GP1)

Do i use this source on the following diagram:

92-95 - Do i connect the wires above to my d-series pigtails that connect to my jumperharness or


Connect the wires above directly into my jumperharness into my ecu.


Now if i get a Chipped obd2 ECU, will that eliminate my secondary o2 sensor. ?

Im in desperate need to get my car running again. Any help or anyone know how to connect these secondary o2 sensor wires and run them into which plug i will love you forever
bocherks1 is offline  
Old 15-Jan-2011, 11:16 PM
  #2  
Senior Member
 
D.T.P's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: N/A
Posts: 4,637
Dude, you are doing it ALL wrong. You take the obd1 harness that is on the original engine, and install it on the engine. Whatever plugs dont fit, make em fit by changing plugs using the obd2 harness. Just make sure the colours are the same.

Only things that dont match i believe are the injectors, distributor and alternator. For injectors, just use your stock ones or find some newer/cleaner obd1 injectors, for distributor, just change the plugs on the original harness, for alternator, i believe its the same wire count so also just change up the plug.

You will have to....wire secondary IAB and vtec.



(somebody verify i wrote everything correctly, beer in me is saying i screwed up)
D.T.P is offline  
Old 15-Jan-2011, 11:27 PM
  #3  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2010
Location: Thunder Bay
Posts: 14
Yeah.. i sold that harness and motor..
Would it need to be out of any Honda civic 92-95? If so i can just pick any up at a scrap yard.
U said all i have to wire up is "You will have to....wire secondary IAB and vtec. "
secondary IAB or o2?
bocherks1 is offline  
Old 15-Jan-2011, 11:30 PM
  #4  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2010
Location: Thunder Bay
Posts: 14
I just need help with this swap.. Motor runs, but bogs like mad and eats gas like crazy, jolts when i shift esh .
bocherks1 is offline  
Old 17-Jan-2011, 04:50 PM
  #5  
Senior Member
 
D.T.P's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: N/A
Posts: 4,637
secondary o2 sensor is not used in obd1 cars.


So, for harness, easiest thing would be obd1 integra GSR harness. If not any integra or civic harness thats in obd1 will work.

Make sure you connected MAP and TPS correctly and didnt switch them up.

Is the car throwing any codes?
D.T.P is offline  
Old 17-Jan-2011, 08:48 PM
  #6  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2010
Location: Thunder Bay
Posts: 14
cars been throwing different codes for the last 3 weeks. Something new each week.
Only code right now is cel 22. vtec. And last week was 3,22,54,65,and 91 lol. so im not to sure anymore..

Like i'm thinking it might be my throttle sensor make my motor idle funny and shift when i jolt.
bocherks1 is offline  
Old 17-Jan-2011, 10:35 PM
  #7  
Senior Member
 
D.T.P's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: N/A
Posts: 4,637
code 3 is map sensor...either malfunctioning or unplugged. So try switching it with tps since the plugs are the same and you may have plugged them in backwards. If it makes it worse switch it back. Easy thing to try.
D.T.P is offline  
Old 18-Jan-2011, 12:02 AM
  #8  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2010
Location: Thunder Bay
Posts: 14
Yeah I know I'm trying different things and nothing seems to be working. Also sucks working in -20 weather to in my snowboard gear outside lol. I installed the new map sensor I'll fiddle around with the to sensor plugs and change them up and see. Maybe now since I changed the map sensor mightily been a problems I duno anymore. Car starts- idles funny- jolts when I shift- and running rich- what can be the causes...............
bocherks1 is offline  
Old 18-Jan-2011, 07:55 AM
  #9  
Senior Member
 
D.T.P's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: N/A
Posts: 4,637
Well...it could be that the timing is off, idling could be caused by mechanical issues such as iacv, or improperly bled coolant. I would suggest just checking the sensors with a volt meter, if all fails bring it to alltech or HiVelocity.

What ecu are you using?
D.T.P is offline  
Old 18-Jan-2011, 08:34 AM
  #10  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2010
Location: Thunder Bay
Posts: 14
Just a obd2 p72 ecu that I got with the integra n bought A obd2 to obd1 jumper harness
bocherks1 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
gabe7
Acura - Honda
10
13-Jan-2009 10:54 PM
civic_integra
Interior - Audio - Security
11
01-Aug-2005 12:53 PM
Si98
Honda Civic Performance - JDM Discussion
2
20-Jun-2004 10:26 PM
imported_Torrey
Honda Civic Performance - JDM Discussion
2
29-Mar-2004 12:00 PM
meateater
Honda Civic (+ other) Parts/Accessories for Sale or Trade
3
27-Mar-2004 12:29 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: secondary o2 sensor help needed


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.