Honda Civic Performance - JDM Discussion Engine tech, forced induction, springs, shocks, brakes, tires, etc.

motor wont start

Old 05-May-2006, 09:13 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
imported_italstallion's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: mississauga
Posts: 1,044
motor wont start

ok so i finally put in my z6 and wired everythings up its just on headers right now its not connected to the exhasut .anyways heres my problem.i dont have the thottle cable or clutch cylinder attached right now because i didnt have time but i got someone to open the throttle a little bit and it cranks and turns over but it sounds like a go kart and it smokes really bad.right now i have dsm 450's in there (yes those are probably the reason ill take them out tommorow)is that a reason why its running like ****.also when i let off the throttle the car just dies???? any suggestions
imported_italstallion is offline  
Old 05-May-2006, 09:28 PM
  #2  
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 303
Post

why are you running 450 cc dsm injectors ? if your using them for turbo you need something to control them (chipped ecu apexi afc ect)they wont run on a stock ecu. put your stock injectors back in and you should be good to go!~
turbo___zc1 is offline  
Old 05-May-2006, 09:35 PM
  #3  
Registered User
Thread Starter
 
imported_italstallion's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: mississauga
Posts: 1,044
because when i built the motor like clutch and all that i thought i was going to install the turbo with the motor but things came up and im going to run the stock motor for like a week so i was lazy and didnt want to take them out for the start up .is that a reason why when i let off the gas they die though???
imported_italstallion is offline  
Old 06-May-2006, 11:50 AM
  #4  
-- site donator --
iTrader: (2)
 
bbarbulo's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: not Toronto
Posts: 27,687
yes it is.
bbarbulo is offline  
Old 06-May-2006, 11:52 AM
  #5  
Senior Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 6,176
450's on a stock motor, with a virgin p28.

chris_si98 is offline  
Old 07-May-2006, 01:42 AM
  #6  
Registered User
Thread Starter
 
imported_italstallion's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: mississauga
Posts: 1,044
ya i took them out and it fired right up with stock injectors but i ran it for like 3 minutes and the car just died and the spark plugs were like jet black and i did **** around with the dizzy b4 so im guessing the ignition timing is WAY off???
imported_italstallion is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Mr Man
Engine
3
16-Sep-2008 01:11 PM
Dominik
Honda Civic Performance - JDM Discussion
1
20-Jul-2006 12:53 PM
white92d15b7
Honda Civic Performance - JDM Discussion
16
03-Jan-2004 10:48 AM
neilff
Honda Civic Performance - JDM Discussion
21
01-Aug-2003 09:19 AM
imported_1sicsol
Honda Civic Performance - JDM Discussion
10
27-Feb-2003 07:06 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: motor wont start


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.