Honda Civic Performance - JDM Discussion Engine tech, forced induction, springs, shocks, brakes, tires, etc.

d16 prblem in a ek

Old 10-Oct-2005, 01:03 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2004
Location: Newmarket
Posts: 2,867
d16 prblem in a ek

hi i have a d16y5 in my ek i know its **** so no bs comments


i have no power ata ll i think im only running on 3 pistons in higher revs does anybody have a way 2 test this or ahve some old wored i can buy 4 cheep just as a test?/


i rev the motor and it wil climp up intil 5thow 6 thow then not go any further


and if im acutaly driveing the car hahah i have more power on my bmx

i just replaced the fuel filter and air filter and i installed a MSD? MDS? DSM? blaster coil and new rotor and cap


and in stil haveing the msame problem and i dont think the vtec is working eather i think its because i have only 3 pistons fireing i duno anybody any ideas what 2 try or if u wana come look il give u some money 4 looking at it cus i cant drive the car its not insured on the road i could pick u up and bring u if u wanted also ???
imported_doggy69247 is offline  
Old 10-Oct-2005, 01:13 PM
  #2  
-- site donator --
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2004
Location: the hammer
Posts: 7,038
are the spark plug wires on in the right order?
zeeman is offline  
Old 10-Oct-2005, 01:24 PM
  #3  
Senior Member
 
imported_Cablerat's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Pickering
Posts: 3,984
if you were running on 3 cyls the car would either have a very rough idle or most likely stall without any throttle, so I doubt that's your problem.

Is there any ecu codes?
imported_Cablerat is offline  
Old 10-Oct-2005, 09:27 PM
  #4  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2004
Location: Newmarket
Posts: 2,867
no no codes eather i had o2 sensor and knock sensor but i get new ones but i had this problem be4 the codes :

i think the wires are in the right order i dont realy know tho i just put them on back were they have allways been i wrote on them 1/2/3/4/ and they went back in the same places i had this problem with the old dizzy be4 i changed it ??
imported_doggy69247 is offline  
Old 10-Oct-2005, 10:11 PM
  #5  
-- site donator --
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2004
Location: the hammer
Posts: 7,038
well try pulling one spark plug wire off the spark plug at a time and see if the engine runs different.
zeeman is offline  
Old 11-Oct-2005, 09:59 AM
  #6  
-- site donator --
iTrader: (2)
 
bbarbulo's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: not Toronto
Posts: 27,687
just take it to a mechanic. that is what they're paid for.

90% of what makes a good mechanic is diagnostic ability. 8% is dealing with seized/broken bolts. 2% is being able to r&r parts.

since you are not a mechanic, you lack diagnostic ability. so let a pro handle it.
bbarbulo is offline  
Old 15-Oct-2005, 07:26 AM
  #7  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2004
Location: Newmarket
Posts: 2,867
yea i tried the pull one cap off and it does run different on every cilinder

i had it at 5000rpm and tested eatch wire with a flasher think they all workied so now im thinking mabie sparkplug gapped wrong ?? they are all a realy good colour no carbon nothing nice orange like they should be so after all that stil any ideas???
imported_doggy69247 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
jer_eg
Engine
7
02-Jan-2008 01:16 PM
BWek
Engine
1
07-Oct-2007 07:25 PM
imported_Neiser
Honda Civic Performance - JDM Discussion
2
16-Mar-2005 10:42 PM
ELGUY
Honda Civic Performance - JDM Discussion
3
05-Mar-2005 10:09 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: d16 prblem in a ek


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.