Honda Civic Performance - JDM Discussion Engine tech, forced induction, springs, shocks, brakes, tires, etc.

Confused (Engine Problem)

Old 13-Oct-2005, 04:10 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Younes Si's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 6,753
Confused (Engine Problem)

Hey guys

I'm having a little problem with my engine. This happens more in First gear then the other Four. This also happens when Iím accelerating slowly, but it doesnít happen when you have it to the floor. The car goes, but it seems like there is something holding it back, kind of bogging a little bit, but then one it gains some rpm then its fine. I'm thinking it's the O2 Sensor, but I'm not to sure.

D16Z6 with about 240,000 KM's I changed the cap, plugs, wires about 7 months ago...hmm...It has a brand new rad 2.5 Inch Custom Exhaust with a Resonator. I donít' have a high flow cat, short shifter, I change the oil every 4,000 KM's...Oh ya I also tryed a couple of bottles of fuel injector cleaner??? one more thing, I just use regular gas, but that shouldn't matter

Any more info, just ask

Please and thank you
Younes Si is offline  
Old 13-Oct-2005, 10:47 PM
  #2  
Registered User
Thread Starter
 
Younes Si's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 6,753
damn...nothing?
Younes Si is offline  
Old 13-Oct-2005, 10:51 PM
  #3  
Registered User
iTrader: (1)
 
Join Date: May 2005
Location: Ontario
Posts: 4,140
just a guess.. it could be early signs of the cat going.. if you start to hear rattling then thats it.. and bogging down really bad once that happens..
RDub99 is offline  
Old 13-Oct-2005, 11:37 PM
  #5  
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Location: Richmond Hill
Posts: 517
i had that happen to me before too...i was also running a 2.5inch exhaust...turns out i kept blowing resonators (not the cat)
but what RDub99 said is possible, but not the first thing i would check
imported_spl_civic is offline  
Old 13-Oct-2005, 11:44 PM
  #6  
Senior Member
 
imported_SilverSleeper's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Streetsville/ Hamilton
Posts: 2,877
Its actually happening on my car a little bit too. I'm gonna check the fuel filter and then the throttle body.
imported_SilverSleeper is offline  
Old 14-Oct-2005, 10:34 AM
  #7  
Registered User
 
imported_rbjeepthing's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Barrie, Ontario Canada
Posts: 798
check the Timing that's what it was on my car.
imported_rbjeepthing is offline  
Old 14-Oct-2005, 08:06 PM
  #8  
Registered User
Thread Starter
 
Younes Si's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 6,753
Originally posted by rbjeepthing
check the Timing that's what it was on my car.
I dont' know if that's the problem, but I do know that I have to change that
Younes Si is offline  
Old 14-Oct-2005, 08:32 PM
  #9  
-- site donator --
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2004
Location: the hammer
Posts: 7,038
You have to change the timing? I am pretty sure he meant the ignition timing where as you are referring to the timing belt.
Wouldn't hurt the check the valve timing and ignition timing.
zeeman is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
mike-.-nametaken
CFz Discussion
10
01-Jan-2008 12:47 PM
imported_gatherer
Chit-Chat
20
19-Mar-2003 03:07 PM
RedInteg
Honda Civic Performance - JDM Discussion
2
06-Mar-2003 08:31 PM
h_accordexr
CFz Discussion
2
10-Nov-2002 11:37 PM
imported_130hp
CFz Discussion
1
08-Sep-2002 12:02 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Confused (Engine Problem)


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.