Honda Civic Performance - JDM Discussion Engine tech, forced induction, springs, shocks, brakes, tires, etc.

Civic fuse problem

Old 10-Mar-2006, 04:29 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2005
Location: Mississauga/Hamilton
Posts: 342
Civic fuse problem

Hey Guys,

I am having bit of an issue with my car. Basically as soon as i turn the key to ign (right before cranking it), it blows fuse 24 and then it wont start because theres no power going to the ignitor, i looked through the service manual and according to that fuse 24 is for SRS unit and has no connection to the ign wires. I am just puzzled. I have looked through all the ignition wires (theres an alarm installed), they all seem to be fine, i even disconnected the alarm wires to make sure that it wasnt creating any problems, but still same thing, and another thing is that the radio stopped working as well, while the clock is working (Same fuse). I was thinking of connecting the ign wire directly from the switch to the coil to see if it works, but i am not sure if theres a fuse in the middle or not.

Any help will be appreciated.

Thanks
imported_wajih1 is offline  
Old 10-Mar-2006, 06:53 PM
  #2  
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: mississauga
Posts: 70
so one day you turned the key and it stopped working?

did the stereo stop working before the problem? did it all happen at once?
CaptHowdy is offline  
Old 10-Mar-2006, 08:18 PM
  #3  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2005
Location: Mississauga/Hamilton
Posts: 342
ok so basically everything was working fine, i tried to open my cars door with the remote (aftermarket actuators) and all of a sudden they just started closing opening really fast and the siren went off so i opened the door and everything was fine again, but when i tried to start the car, it would crank but wont start, checked the fuses and no 24 was blown, so i replace it and as soon as i turn my key to ign, the fuse blew again. So then i took off all the alarm wires (i assumed the alarm was gone) but the car still keeps doing the same thing. The stereo wasnt working but that was the decks fuse at the back, its working now. So what i wanna know is, wats connected to fuse 24, cuz obviously theres a short in something. maybe a grounding issue?.
imported_wajih1 is offline  
Old 12-Mar-2006, 12:58 AM
  #4  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2005
Location: Mississauga/Hamilton
Posts: 342
Its fixed. Basically, i swaped out my seats with ek ones a few days back, and no one has sat on em till the day before, and apparently, they have this metal hook at the front of the rear bottom part (in the middle, eg's dont) and that metal basically pinched the fuel pump wire, re routed the wire and voila its fine again. Just thought i would post this for future reference.
imported_wajih1 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Oliver31
Acura - Honda
5
22-Aug-2008 11:17 AM
yyanpig
Interior - Audio - Security
0
28-Jul-2007 03:00 AM
imported_olrac42
Custom Honda Civic Exterior - Lighting
0
27-Jan-2007 03:43 PM
J2000
Custom Honda Civic Exterior - Lighting
0
13-Sep-2006 07:39 PM
Rivers
Custom Honda Civic Exterior - Lighting
6
01-Feb-2003 10:28 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Civic fuse problem


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.