Honda Civic Performance - JDM Discussion Engine tech, forced induction, springs, shocks, brakes, tires, etc.

bad ground?

Old 19-Apr-2005, 09:55 AM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
imported_kIeRaN's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 7,745
Unhappy bad ground?

hey everyone, i wonder if anyone had this problem with there 5th gen civic. Alrite, i was getting no power going to my fuel pump so i traced the wires back to the main relay, i used to my test lite to tru and see if the power wire had power going to it so i attached the wire from my test lite to a ground and poked the wire. To my surprise the fuel pump turned on (key was in the on position). So anyways, my guess is there is a bad ground somewhere unde rthe dash, only thing is its really hard to follow those wires because they go in and up through the dash and i cant even see in there. If any of u guys can help me i will be so happy happy happy. thanks in advance
imported_kIeRaN is offline  
Old 19-Apr-2005, 10:29 AM
  #2  
Registered User
 
Join Date: May 2003
Location: Milton, Ontario
Posts: 344
Ground for your fuel pump is beside the driver's side seat.
Scott-93HBSi is offline  
Old 19-Apr-2005, 12:13 PM
  #3  
Registered User
Thread Starter
 
imported_kIeRaN's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 7,745
i think its somewhere under my dash tho because my deck isnt working and i checked, its getting power but the ground is bad there too
imported_kIeRaN is offline  
Old 19-Apr-2005, 02:39 PM
  #4  
Registered User
Thread Starter
 
imported_kIeRaN's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 7,745
Boooo, i want bruno back
imported_kIeRaN is offline  
Old 19-Apr-2005, 08:44 PM
  #5  
Registered User
 
Younes Si's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 6,753
Originally posted by kIeRaN
Boooo, i want bruno back
lmfao....your f***ken silly dude


bruno does know his stuff + more
Younes Si is offline  
Old 20-Apr-2005, 08:55 AM
  #6  
Registered User
Thread Starter
 
imported_kIeRaN's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 7,745
yupp yupp, which means that he should come online rite now and hELP HELP HELP!!!

BBBBBBRRRRRRRRUUUUUUUNNNNNNNNOOOOOOOO
imported_kIeRaN is offline  
Old 20-Apr-2005, 12:27 PM
  #7  
Registered User
 
imported_gatherer's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: on a race track
Posts: 17,846
Dude, what do you need Bruno for Scott told you where to look
imported_gatherer is offline  
Old 20-Apr-2005, 01:01 PM
  #8  
Registered User
 
spracingsports's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Southern California
Posts: 6,405
did you find it yet kieran?
spracingsports is offline  
Old 20-Apr-2005, 01:02 PM
  #9  
Registered User
Thread Starter
 
imported_kIeRaN's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 7,745
nope, i checked that ground, itw as fine
imported_kIeRaN is offline  
Old 20-Apr-2005, 01:15 PM
  #10  
Registered User
 
Join Date: May 2003
Location: Milton, Ontario
Posts: 344
So check for continuity of grounds at the main relay. If you find a bad one, simply replace the wire - unless you wanna pull the dash and find out why the ground is bad??
Scott-93HBSi is offline  
Old 20-Apr-2005, 01:16 PM
  #11  
Registered User
Thread Starter
 
imported_kIeRaN's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 7,745
the ground wires going to the main relay seem fine as well, erghh, i dunno!! this stupid car is so stupid!! :@:@:@:@:@
imported_kIeRaN is offline  
Old 20-Apr-2005, 03:13 PM
  #12  
Registered User
 
spracingsports's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Southern California
Posts: 6,405
its cuz its green.... paint it a different color and it will magically fix itself watch
spracingsports is offline  
Old 20-Apr-2005, 03:21 PM
  #13  
Registered User
 
Join Date: May 2003
Location: Milton, Ontario
Posts: 344
Well, if you main relay is fine, and your wiring to the main relay is fine, it maybe the FLR output on your ECU, or a bad connection from the ECU to the main relay.
Scott-93HBSi is offline  
Old 20-Apr-2005, 10:19 PM
  #14  
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 1,431
high resistance in ground probobly unlikely...get a volt meter check the voltage drop of the wire circuit...sounds to me liek a bad relay from what you describes you jsut completed the circuit with the test light....get a volt meter and put the test light away...check the voltage drops of the wires then get back to me...check the relay etc....
dingus88 is offline  
Old 20-Apr-2005, 10:22 PM
  #15  
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 1,431
there can only to these possibilities...opens shorts and ground and high resistance...opens would read 12 v on volt meter...shorts would pop fuse and same with unintectional grounds which would read with the ground disconnected.
dingus88 is offline  
Old 20-Apr-2005, 11:51 PM
  #16  
Registered User
 
Gunmetalef's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Oakville Ontario
Posts: 6,315
jus ground it to the chasis
Gunmetalef is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
imported_Fug
Honda Civic Performance - JDM Discussion
1
10-Feb-2006 01:28 AM
imported_gsbadbmr
Honda Civic Performance - JDM Discussion
4
24-Oct-2005 11:36 PM
redfox
CFz Discussion
13
03-Feb-2003 11:49 AM
[1sL0CiviC]
Chit-Chat
11
27-Jul-2002 02:06 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: bad ground?


Contact Us - Sitemap - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.